Videnskab|Lidenskab: En aften om MARKED

Publiceret:

11.10.2023

Efterårets andet Videnskab|Lidenskab-arrangement står i markedets, inflationens og forbrugets tegn. Mød professor i økonomi Philipp Schröder og billedkunstner Benedikte Bjerre i samtale med journalist Nynne Bjerre Christensen. Det sker den 2. november kl. 18.30-20.15 i Ny Carlsberg Glyptoteks Festsal. Billetter kan købes nu.

Det handler om globale markeder, inflation, forbrug og begær, når Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek igen inviterer til Videnskab|Lidenskab. Under overskriften MARKED mødes professor i økonomi Philipp Schröder og billedkunstner Benedikte Bjerre med journalist Nynne Bjerre Christensen til en samtale om økonomisk velstand, international handel, forsyningskrise og markedets selektionsmekanismer.

Bliv denne aften blandt andet klogere på makroøkonomiske dynamikker, økonomisk darwinisme og betydningen af ny teknologi for markedet. Hør også om produktionsprocesser, ulighed i samfundets økonomiske kredsløb og den indflydelse, forbrug og adfærd har på vores dagligdag og æstetiske omgivelser.

Om Schröder og Bjerre

Professor i økonomi Philipp Schröder fra Aarhus Universitet forsker i bevægelser på de globale økonomiske markeder samt konsekvenser af forskydninger på disse markeder. Netop forskydninger og konkurrence udgør fundamentet for den øgede produktivitet og kraftigt voksende velstand, der har præget de seneste 200 år.

Vi befinder os dog også i en tid, hvor de klassiske makroøkonomiske mekanismer er blevet udfordret, og virkningerne på det enkelte menneske og samfundet som helhed har været betydelige. Det giver et behov for at revidere vores forståelse af industridynamikker og udvikle værktøjer, der kan hjælpe virksomheder, forbrugere og samfund med at forstå og reagere på disse forandringer, så vi er rustet til at navigere i en konstant foranderlig fremtid.

Billedkunstner Benedikte Bjerre kredser i sin kunstneriske praksis om nogle af vores allermest almindelige hverdagsobjekter og -varer: vaskemaskiner, bleer, kaffemaskiner, brød mm. Hun er tilsvarende optaget af de sammenfiltrede mekanismer, der styrer produktionen og distributionen af objekterne.

For Benedikte Bjerre bliver de billeder på det globale samfunds kompleksitet, sårbarhed og ikke mindst ulighed. For hvem har adgang til disse dagligvarer og forbrugsgoder? Hvem fremstilles de af og for? Og hvordan er deres distributionsrejse fra fabrik til forbruger? Med lige dele analytisk skarphed og humor peger hun på ulighederne og absurditeterne i verdens økonomiske kredsløb og infrastrukturer.

Om Videnskab|Lidenskab

Videnskab|Lidenskab har siden 2017 sat videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne til samtaler over et aktuelt tema. Samtalerne akkompagneres af gratis udskænkning af aftenens øl.

Videnskab|Lidenskab foregår i Glyptotekets Festsal og er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek.

Abonnér på nyt fra Carlsbergfondet

Ønsker du at følge med i vores videnformidling og aktiviteter generelt? Eller er du forsker og interesseret i nyheder, der vedrører vores opslag og uddelinger? Så tilmeld dig et af vores nyhedsbreve.