Video: Blockchain kan revolutionere den moderne økonomi

Publiceret:

03.11.2023

Månedens Forsker #10 2023: Jens Leth Hougaard. Blockchain-teknologi er en ny, digital økonomi, der eksisterer uden de gængse finansielle institutioners mellemkomst. Bitcoin-økonomien baserer sig på teknologisk udviklet såkaldt mekanisk tillid, der gør det svært at svindle i forbindelse med bitcoin-transaktioner. Men hvordan laver man bedst sikre blockchain-betalinger, når de sædvanlige centrale aktører som bankerne ikke garanterer transaktionerne? Og kan man helt undgå, at der laves fup og svindel i forbindelse med køb og salg med eksempelvis Bitcoins?

Jens Leth Hougaard er professor i økonomi på Københavns Universitet og leder af ’Center for Blockchains and Electronic Markets’. Han har forsket i blockchain-teknologi siden dens spæde begyndelse og arbejder i dag på at optimere det økonomiske design samt gøre blockchain-systemet mere robust. Han forsker også i, hvordan principperne bag blockchain-teknologien kan vinde frem inden for andre brancher og bidrage til at øge produktiviteten.

Nynne Bjerre Christensen er vært.

VIDEO

Carlsbergfondet portrætterer hver måned en forsker, der har modtaget støtte fra fondet. I tekst, billeder, podcast og video dirker vi sammen med forskerne selv store som små erkendelser op. Vi åbner døren på klem til forskningens ’maskinrum’, hvor alt fra de vildeste opdagelser til de største ambitioner udfolder sig.

Gå på opdagelse med Månedens Forsker