Video: Hvad ville Cæsar med Forum?

Publiceret:

05.11.2021

Månedens Forsker #10 2021: Rubina Raja. Siden 2019 har italienske og danske arkæologer udgravet på Cæsars Forum i Rom. Et område, der ikke tidligere er blevet udgravet. Med sin offentlige plads, Cæsars Forum, ville Cæsar manifestere sig selv som en central politisk magt i Rom under sin levetid.

Det gjorde han ved at udlægge den her store plads ved siden af Forum Romanum som var den centrale politiske, religiøse og handelsplads i Rom også. Så han fik både forbundet sig selv og sin families historie til den centrale romerske historie, alle traditionerne på Forum Romanum.

Arkæologerne graver i alle de lag – tidsfaser af Rom - der er under Cæsars Forum, hvilket betyder, at udgravningen og forskningen favner mere end 3.000 års romersk historie igennem tiderne. Fra bronzealderen og opefter. Hør Rubina Raja fra Aarhus Universitet, der er professor i klassisk arkæolog og leder af de enestående udgravninger af Cæsars Forum i Rom.

Nynne Bjerre Christensen er vært.

VIDEO

Carlsbergfondet portrætterer hver måned en forsker, der har modtaget støtte fra fondet. I tekst, billeder, podcast og video dirker vi sammen med forskerne selv store som små erkendelser op. Vi åbner døren på klem til forskningens ’maskinrum’, hvor alt fra de vildeste opdagelser til de største ambitioner udfolder sig.

Gå på opdagelse med Månedens Forsker