Video: Hvordan har dansk økonomi det efter Covid-19?

Publiceret:

01.04.2022

Månedens Forsker #3 2022: Philipp Schröder. Hjælpepakker i form af lønkompensation og støtteordninger har hjulpet de fleste danske virksomheder til at komme gennem coronakrisen. Og nøgletal viser, at den danske økonomi er kommet stærkt ud på den anden side af krisen. Men ifølge professor Philipp Schröder har hjælpepakkerne slukket for konkurrencemekanismen og dermed også skabt et konkursefterslæb.

Det er nemlig den naturlige selektion i markedsøkonomien, der holder vores konkurrenceevne skarp med andre lande. Dermed er det i sidste ende den, der booster en sund økonomi og dermed også vores velstandsniveau.

Philipp Schröder forventer derfor at se en ’økonomisk reaktion’, når nye forbrugsmønstre for alvor slår igennem og ubetalte regninger samt udskudt moms skal afhændes. Bliv også klogere på, hvorfor danske virksomheders konkurrenceevne er i top, og hvorfor Danmark – trods et højt skattetryk og en stor offentlig sektor – har en stærk økonomi.

Philipp Schröder er professor i økonomi på Aarhus Universitet og leder forskningscenteret ’FIND - Research Centre for Firms and INdustry Dynamics’, der er støttet med Semper Ardens-midler fra Carlsbergfondet.

Nynne Bjerre Christensen er vært.

VIDEO

Carlsbergfondet portrætterer hver måned en forsker, der har modtaget støtte fra fondet. I tekst, billeder, podcast og video dirker vi sammen med forskerne selv store som små erkendelser op. Vi åbner døren på klem til forskningens ’maskinrum’, hvor alt fra de vildeste opdagelser til de største ambitioner udfolder sig.

Gå på opdagelse med Månedens Forsker