Video: Hvorfor er det svært at slukke for sin telefon?

Publiceret:

01.02.2024

Månedens Forsker #1 2024: Anders Søgaard. Hvad betyder det for vores evne til at slukke for sociale medier, at indholdet er personliggjort og retter sig mod behov, som er blevet afsløret meget præcist ved hjælp af kunstig intelligens?

Ifølge professor og leder af ’Center for Philosophy of Artificial Intelligence’ Anders Søgaard er det i stigende grad blevet svært at lukke for strømmen af tilbud, man kan interagere med i cyberspace. Det skyldes blandt andet, at tjenesterne har adgang til brugernes søgehistorik og på den baggrund kan skræddersy indhold direkte til os på baggrund af vores færden.

Men hvilken betydning har det, at vi bruger omkring halvdelen af den tid, vi har på planeten Jorden, på at interagere med en skærm? Og hvad er der tilbage til at dyrke relationer, der ikke er medieret af en skærm eller en robot?

Nynne Bjerre Christensen er vært.

VIDEO

Carlsbergfondet portrætterer hver måned en forsker, der har modtaget støtte fra fondet. I tekst, billeder, podcast og video dirker vi sammen med forskerne selv store som små erkendelser op. Vi åbner døren på klem til forskningens ’maskinrum’, hvor alt fra de vildeste opdagelser til de største ambitioner udfolder sig.

Gå på opdagelse med Månedens Forsker