Podcast om Romerriget: Antikkens filosofi er overalt med Gorm Tortzen

Foto: Dennis Morton

Publiceret:

24.10.2021

Tags:

RomerRiget om Romerriget #2: Arven fra oldtiden er overalt i vores dagligdag. I sproget, i kunsten og i vores forståelse af menneskets plads i verden. Antikkens filosofi er i høj grad et blueprint for moderne erkendelseslære, og det er omdrejningspunktet for denne episode.

I ’Romerriget om Romerriget’ genopliver Knud Romer sit populære radioprogram, men denne gang tager han titlen ganske bogstaveligt. Filolog Gorm Tortzen er dagens gæst, og sammen udforsker de antikkens filosofi og dens betydning i dag.

Podcast

Antikkens filosofi er overalt med Gorm Tortzen

00.00
00.00

Forfatter Knud Romer genopliver sit populære radioprogram Romerriget fra Radio24Syv på Golden Days festivalen 2021 under temaet ’Antikken’. I fem samtaler med eksperter i antik kultur og samfund belyser Knud Romer livet, filosofien og myterne i oldtidens Rom. Samtalerne er liveoptagelser fra Golden Days 2021 – gennemført med støtte fra Carlsbergfondet.

Abonnér på nyt fra Carlsbergfondet

Ønsker du at følge med i vores videnformidling og aktiviteter generelt? Eller er du forsker og interesseret i nyheder, der vedrører vores opslag og uddelinger? Så tilmeld dig et af vores nyhedsbreve.