Podcast: Videnskab|Lidenskab #14 HEKSE

Foto: Ana Cecilia Gonzalez

Publiceret:

29.09.2022

Tags:

Trolddomsafstraffelser, heksekunst og heksens mytologiske ophav er omdrejningspunktet for denne samtale mellem historiker og hekseekspert Louise Nyholm Kallestrup, kunstner Rasmus Myrup og journalist Nynne Bjerre Christensen.

Hør blandt andet om de fem vilde år fra 1617 til 1622, hvor over halvdelen af alle hekse, der nogensinde er blevet brændt i Danmark, blev henrettet på bålet.

Podcast

HEKSE

00.00
00.00

Bliv klogere på heksens tætte forbindelse til naturen og på hvordan det kunstneriske arbejde med outsidere, hekse og afvigere kan tale ind i vores samtid og genfortolkes ud fra et nutidigt perspektiv.

VIDENSKAB|LIDENSKAB

Podcasten er en liveoptagelse fra Videnskab|Lidenskab, der er tilrettelagt af Carlsbergfondet, Ny Carlsbergfondet og Ny Carlsberg Glyptotek. Videnskab|Lidenskab har siden 2017 sat videnskabsfolk og billedkunstnere i stævne på Ny Carlsberg Glyptotek til samtaler over et aktuelt tema.

Lyt til andre udgaver af Videnskab|Lidenskab

Abonnér på nyt fra Carlsbergfondet

Ønsker du at følge med i vores videnformidling og aktiviteter generelt? Eller er du forsker og interesseret i nyheder, der vedrører vores opslag og uddelinger? Så tilmeld dig et af vores nyhedsbreve.