Jens-Christian Svenning Stay Curious-videoserie

Publiceret:

01.02.2019

Tags:

Dyk ned i videoserien Stay Curious med jordnære forklaringer på kompleks forskning og se portrætter af og talks med Carlsbergfondets topforskere.

Om ’rewilding’ af naturen

’Rewilding’ dækker over bestræbelsen på at mindske menneskelig indblanding i naturens økosystemer og genoprette naturlige processer. Professor Jens-Christian Svenning forsker i, hvordan man kan genindsætte dyrebestande for at genoprette deres funktion i fødekæden og dermed øge biodiversiteten.

Forskningsemne

Om ’rewilding’ af naturen

Jens-Christian Svenning

Da Jens-Christian Svenning så et billede af sin far i troperne i et videnskabsmagasin, var han solgt. Han brænder for at forstå naturen, dens biodiversitet og arternes sameksistens. Med viden følger ansvar, og det føler han i den grad for arbejdet med at forstå, hvordan vi kan genoprette dyrebestande i både Danmark og resten af verden.

Portræt

Jens-Christian Svenning - Portræt

Talk om rewilding med Jens-Christian Svenning

’Rewilding’ handler om at mindske menneskelig indblanding i naturens økosystemer og genoprette naturlige processer. Derfor forskes der i at genindsætte dyrebestande for at genoprette deres funktion i fødekæden og dermed øge biodiversiteten.

Talk

Talk om rewilding med Jens-Christian Svenning

Se andre videoer fra Stay Curious-videoserien

Abonnér på nyt fra Carlsbergfondet

Ønsker du at følge med i vores videnformidling og aktiviteter generelt? Eller er du forsker og interesseret i nyheder, der vedrører vores opslag og uddelinger? Så tilmeld dig et af vores nyhedsbreve.