Johan Fynbo Stay Curious-videoserie

Publiceret:

01.02.2019

Tags:

Dyk ned i videoserien Stay Curious med jordnære forklaringer på kompleks forskning og se portrætter af og talks med Carlsbergfondets topforskere.

Fra mikroskopisk til et helt univers

Der har ikke altid eksisteret galakser. De er opstået i løbet af universitets historie. Galakser består af en form for fortætning af ’mørkt stof’ (dark matter) og gas. Tror professor Johan Fynbo på, at der er liv på andre planeter? Det ville være mærkeligt andet.

Forskningsemne

Fra mikroskopisk til et helt univers

Johan Fynbo

Opvokset på landet havde Johan Fynbo fra barnsben mulighed for at kigge op i nattehimlens endeløse stjernehav. Det skulle blive hans levevej. Gode undervisere viste ham vejen ind i astronomiens verden, og fascinationen for fænomener tusindvis af kilometer ude i universet er holdt ved siden.

Portræt

Johan Fynbo - Portræt

Talk om galakser med Johan Fynbo

Galakser har ikke altid eksisteret. Uden dem ville planeter og mennesker slet ikke eksistere. Så hvordan er de opstået? Den nye generation af teleskoper, som bygges nu, kan gøre det muligt at forstå formationen af de tidligste galakser.

Talk

Talk om galakser med Johan Fynbo

Se andre videoer fra Stay Curious-videoserien

Abonnér på nyt fra Carlsbergfondet

Ønsker du at følge med i vores videnformidling og aktiviteter generelt? Eller er du forsker og interesseret i nyheder, der vedrører vores opslag og uddelinger? Så tilmeld dig et af vores nyhedsbreve.