Video: Laura Jacobsen betød mere for Carlsberg end historiebøgerne fortæller

Publiceret:

26.01.2022

Tags:

Laura Jacobsen - J.C. Jacobsens hustru - har betydet langt mere for Carlsbergs vækst og storhed, end hvad har været den gængse viden hidtil. Faktisk har hun været den centrale figur, og har spillet en meget stor rolle i opbygningen af Carlsberg. Både som bryggeri, som teknologisk udviklingssted og som videnskabeligt kraftcentrum.

J.C. Jacobsen brændte Lauras breve og en generation af historikere har skrevet Laura Jacobsens betydning ud af historien. Men ved at dykke ned i breve, dagbøger og historiebøger fra samtiden, har professor Birgitte Possing kastet nyt lys over Laura Jacobsens særlige og centrale rolle. Den nye viden har fået sit helt eget kapitel i den nye bog ’Vilje, viden og værdier - J.C. Jacobsens villa på Carlsberg’, der netop er udkommet i anledningen af restaureringen og genåbningen af Carlsberg Akademi - J.C. og Laura Jacobsens villa i Valby.

Video

Laura Jacobsen betød mere for Carlsberg end historiebøgerne fortæller

Abonnér på nyt fra Carlsbergfondet

Ønsker du at følge med i vores videnformidling og aktiviteter generelt? Eller er du forsker og interesseret i nyheder, der vedrører vores opslag og uddelinger? Så tilmeld dig et af vores nyhedsbreve.